Autosport

SvenskaRaceFans
Magkänsla eller logik för Alonso?

Magkänsla eller logik för Alonso?

Det kan vara det bästa som har hänt McLaren på ett tag, och eventuellt det som behövdes för att behålla Fernando Alonso. En spanjor med en fransk motor blir det i så fall dubbelt upp av nästa år. En kombinationen som har visat sig vara lyckad förr...

Vad betyder det att McLaren har bytt motorleverantör? Nu har det blivit offentligt att McLaren avbryter samarbetet med Honda och startar om på nytt med Renault. Honda blir leverantör åt Toro Rosso istället. Förändring brukar alltid ge ny energi men frågan är om det är så det känns hos Toro Rosso, speciellt med tanke på hur Honda har underpresterat sedan de kom tillbaka till F1 2015.
 
För McLarens del är det nog rätt så spännande tider, och med det nya samarbetet kanske Fernando Alonso stannar kvar trots allt. Spanjoren tog sina två titlar med Renault; och om man ska prata om att sluta cirklar så sluts denna cirkel så hårt att den förvandlas till en rund prick. Lyssna på detta: förutom Ferrari så är McLaren ett drömteam för Alonso. Senna tog sina titlar där plus att Alonso har ”oavslutade affärer” med McLaren. Och inte nog med det: Renault hoppar på McLaren/Alonso-tåget. Drömteamet är fulländat med andra ord. Denna kryddblandning kan vara Fernando Alonsos bästa chans hittills. Ett team som han vill avsluta med på topp, och en motorleverantör som han känner sig bekväm med. Vid det här laget vet vi dessutom att Alonso vill känna tryggheten i alla delar för att komma ut längst fram.
 
Renault har inget dåligt facit i Formel 1 för den delen heller. Historiskt sett så ligger de tvåa i topplistan över VM-vinnande motorleverantörer. Därför kan det här bli ett vinnande koncept – och förmodligen Fernando Alonsos smala chans att komma tillbaka till segergatan. Vi fick nyligen även veta att Carlos Sainz lånas ut av Toro Rosso till Renault 2018. Jolyon Palmer blir den som får hoppa ur. Sainz och Renault är en spännande kombination, och den unge spanjoren är ju Alonsos arvtagare i det långa loppet. Med tanke på att Alonso var så pass framgångsrik med Renault känns det nog extrakul för Sainz att få hoppa in i ”samma” bil. Det blir en bra push för Nico Hülkenberg också i den andra bilen.
 
Det blir spännande att följa utvecklingen av detta minst sagt. Men innan Fernando Alonso bestämmer sig för något har han sagt att han behöver mer information, både när det gäller McLarens målsättningar men även hur Renault tänker tackla nästkommande säsong.
 
– Jag fick precis veta det ni alla fick veta idag och nu efter Singapore kommer jag få veta mer om projektet, Renault-motorn och förväntningarna inför nästa år men just nu vet jag ingenting, berättade Fernando Alonso under fredagen enligt motorsport.com
 
Låt oss se hur denna episod slutar, och tänk inte sönder saker nu Alonso. Ibland behöver man följa magkänslan! Men innan vi vet något vill vi först veta hur Singapores GP slutar!


65887 VISNINGAR
JOHN SEMPILL
john@svenskaracefans.com
9/16/2017 11:59:15 AM


Fler artiklar om Formel 1

Halo borta redan nästa år?
Formel 1 Den så kallade halo verkar bli kortvarig i Formel 1. Glorian, som den också har kallats, togs fram för att skydda förarna mot flygande föremål. Den har dock fått överhängande negativ kritik och ser ut att skrotas, och det redan till nästa säsong.
4/1/2018 10:04:00 AM

Så förändras Formel 1 2018 - del 2
Formel 1 2018 är här, det innebär en ny säsong i Formel 1 men även en del förändringar, såhär ändras Formel 1 till årets säsong.
1/4/2018 7:55:00 PM

Så förändras Formel 1 2018 - del 1
Formel 1 2018 är här, det innebär en ny säsong i Formel 1 men även en del förändringar, såhär ändras Formel 1 till årets säsong.
1/3/2018 8:49:00 PM

Tre Ferraribilar på Monza?
Formel 1 Föreställ er Mercedesbilar under Tysklands GP, tre McLarens på Silverstone, eller tre Ferraribilar under Italiens GP. Hur skulle ett MotoGP-utformat Wildcard-system fungera i Formel 1?
12/20/2017 4:55:00 PM

Ferraris mardrömsdag
Formel 1 Allt såg så bra ut inför Sinagpores GP, Vettel i Pole position och Kimi Räikkönen startade som fyra. Sedan kom regnet och vände allting upp och ned.
9/18/2017 3:51:00 PM

Magkänsla eller logik för Alonso?
Formel 1 Det kan vara det bästa som har hänt McLaren på ett tag, och eventuellt det som behövdes för att behålla Fernando Alonso. En spanjor med en fransk motor blir det i så fall dubbelt upp av nästa år. En kombinationen som har visat sig vara lyckad förr...
9/16/2017 11:59:15 AM

Ericsson får inte göra misstag
Formel 1 Efter den miserabla helgen i Monaco har Marcus Ericsson inte råd att göra fler misstag, för annars finns risken att svensken inte har något kontrakt nästa år.
6/6/2017 3:33:36 PM

Monaco – himmel eller helvete
Formel 1 Efter ett fantastiskt spännande kval kommer Monacos GP avgöras i dag, söndag. Gatorna i Monte Carlo kan vara fantastiska att köra på men gör du ett misstag kan det bli ett helvete.
5/28/2017 11:58:09 AM

Maj månad är den bästa månaden
Formel 1 Och det finns ingen helg bättre än den sista helgen i den bästa månaden. Här en snabb guide inför Monacocacolapolis 500/24-timmars.
5/23/2017 2:04:19 PM

Är Ferraris hjärnspöken tillbaka?
Formel 1 Krutröken från Spaniens GP har lagt sig och Mercedes Lewis Hamilton kom segrande ur striden mot Ferraris Sebastian Vettel. Har Ferraris hjärnspöken från förr kommit tillbaka?
5/15/2017 7:02:13 PM