Autosport

SvenskaRaceFans
Ericsson får inte göra misstag

Ericsson får inte göra misstag

Efter den miserabla helgen i Monaco har Marcus Ericsson inte råd att göra fler misstag, för annars finns risken att svensken inte har något kontrakt nästa år.


Den gångna helgen var det säsongens höjdpunkt i Formel 1, Monaco. Champagnen och glamouren flödade på prispallen när Sebastian Vettel tog säsongens tredje seger. För Marcus Ericssons del var det tvärt om. En eländig helg som slutade i räcket i Sainte Devote, något som gör det ännu värre var att misstaget skedde när han körde om säkerhetsbilen på banan.
 
Ett pinsamt misstag som kan hända den bäste, men det ser inte snyggt ut.
 
Redan på lördagen gjorde han ett onödigt misstag. I kvalet låg Ericsson länge före sin stallkompis, Pascal Wehrlein. När Q1 avgjordes gjorde Marcus ett litet men ack så viktigt misstag i chikanen. Han snuddade vid räcket med vänster bakhjul vilket orsakade en punktering. Därmed var hans kval över, samtidigt lyckades Wehrlein sätta en snabbare tid än Ericsson och kvalade återigen ut sin svenske stallkamrat. Innan misstaget var Ericsson snabbare än Wehrlein i den första sektorn. Ingen kommer komma ihåg det jämna kvalet, det är svenskens misstag som folk kommer ha i minnet.

Marcus Ericsson kör igenom chikanen under ett av sina kvalförsök

Samma sak gällde under loppet. Marcus gjorde ett strålande jobb under de omständigheter han har att jobba med. Han utklassade Wehrlein fram till dess att tysken blev katapulterad av Button. Sedan kastade Ericsson bort den fina prestationen genom nybörjarmisstaget bakom säkerhetsbilen. Publiken och TV-tittarna kommer inte komma ihåg Marcus fina insats, det är misstaget bakom säkerhetsbilen som avbildar sig på näthinnan, och det är synd samt frustrerande.
 
Motståndarstallen kommer inte bli imponerade av helgen i Monaco. Samtidigt gjorde säkerligen Wehrlein intryck när han tog poäng i förra tävlingen i Spanien. För att Ericsson ska bli intressant för de bättre stallen i mästerskapet måste han kontinuerligt slå Wehrlein, kanske måste han till och med ta poäng, annars blir Marcus Ericsson inte långvarig i Formel 1 i framtiden.

Twitter: @andjohsig

5181 VISNINGAR
ANDERS NILSSON
anders@svenskaracefans.com
6/6/2017 3:33:36 PM

  Artikelkommentarer
CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

Fler artiklar om Formel 1

Halo borta redan nästa år?
Formel 1 Den så kallade halo verkar bli kortvarig i Formel 1. Glorian, som den också har kallats, togs fram för att skydda förarna mot flygande föremål. Den har dock fått överhängande negativ kritik och ser ut att skrotas, och det redan till nästa säsong.
4/1/2018 10:04:00 AM

Så förändras Formel 1 2018 - del 2
Formel 1 2018 är här, det innebär en ny säsong i Formel 1 men även en del förändringar, såhär ändras Formel 1 till årets säsong.
1/4/2018 7:55:00 PM

Så förändras Formel 1 2018 - del 1
Formel 1 2018 är här, det innebär en ny säsong i Formel 1 men även en del förändringar, såhär ändras Formel 1 till årets säsong.
1/3/2018 8:49:00 PM

Tre Ferraribilar på Monza?
Formel 1 Föreställ er Mercedesbilar under Tysklands GP, tre McLarens på Silverstone, eller tre Ferraribilar under Italiens GP. Hur skulle ett MotoGP-utformat Wildcard-system fungera i Formel 1?
12/20/2017 4:55:00 PM

Ferraris mardrömsdag
Formel 1 Allt såg så bra ut inför Sinagpores GP, Vettel i Pole position och Kimi Räikkönen startade som fyra. Sedan kom regnet och vände allting upp och ned.
9/18/2017 3:51:00 PM

Magkänsla eller logik för Alonso?
Formel 1 Det kan vara det bästa som har hänt McLaren på ett tag, och eventuellt det som behövdes för att behålla Fernando Alonso. En spanjor med en fransk motor blir det i så fall dubbelt upp av nästa år. En kombinationen som har visat sig vara lyckad förr...
9/16/2017 11:59:15 AM

Ericsson får inte göra misstag
Formel 1 Efter den miserabla helgen i Monaco har Marcus Ericsson inte råd att göra fler misstag, för annars finns risken att svensken inte har något kontrakt nästa år.
6/6/2017 3:33:36 PM

Monaco – himmel eller helvete
Formel 1 Efter ett fantastiskt spännande kval kommer Monacos GP avgöras i dag, söndag. Gatorna i Monte Carlo kan vara fantastiska att köra på men gör du ett misstag kan det bli ett helvete.
5/28/2017 11:58:09 AM

Maj månad är den bästa månaden
Formel 1 Och det finns ingen helg bättre än den sista helgen i den bästa månaden. Här en snabb guide inför Monacocacolapolis 500/24-timmars.
5/23/2017 2:04:19 PM

Är Ferraris hjärnspöken tillbaka?
Formel 1 Krutröken från Spaniens GP har lagt sig och Mercedes Lewis Hamilton kom segrande ur striden mot Ferraris Sebastian Vettel. Har Ferraris hjärnspöken från förr kommit tillbaka?
5/15/2017 7:02:13 PM