Autosport

SvenskaRaceFans
Bahrain rond tre mellan Mercedes och Ferrari

Bahrain: rond tre mellan Mercedes och Ferrari

I helgen avgörs Bahrains GP, skådeplatsen för den tredje ronden mellan Mercedes och Ferrari, vem går vinnande ur kampen?


Rond ett i Australien vanns av Sebastian Vettel efter att han pressat Lewis Hamilton och Mercedes till att gå in i depå tidigare än sina röda konkurrenter och fastnade därför bakom Red Bulls Max Verstappen. Då såg man att Ferraris fart från försäsongstesterna var genuin.
 
Rond två i Kina tog Lewis Hamilton hem efter en relativt lugn resa i ledningen efter att Red Bull denna gång i stället blockerat Ferraris framfart. När väl Vettel tog sig förbi stallkamraten Räikkönen tog han sig förbi Ricciardo och Verstappen upp på en andraplats. De två kombattanterna är i delad VM-ledning i förarmästerskapet.

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
 
Historiskt sett har Ferrari tagit hem totalt fyra segrar i Bahrain, medan Mercedes har tre raka segrar. Förra året var ett katastrofalt lopp för Sebastian Vettel som tvingades bryta redan på formationsvarvet med motorproblem. Han har förövrigt två segrar här, lika många som Lewis Hamilton. Om man tittar på de två första loppen var det varmt i Australien och då trivdes Ferraribilen bättre än i Kina där det var regnigt och kallt. Med andra ord kan vi räkna med en hård batalj i den stekheta gulfstaten.


Lewis Hamilton
 
Vi får också hoppas att Räikkönen och Bottas kan vara med och blanda sig i kampen om segern, de bägge hade ett tufft lopp i Kina där Bottas snurrade bakom säkerhetsbilen och Räikkönen inte fick upp temperaturen i sina däck. Kan Red Bull skrälla och ge Ferrari och Mercedes en match vore det bra för mästerskapet.
 
Är det kampen mellan Lewis Hamilton och Sebastian begynnelsen på en ny klassisk strid mellan silver och rött, likt den mellan Mika Häkkinen och Michael Schumacher i slutet av 90 - och 00-talet?
 
***
För svensk del måste Marcus Ericsson få till en bättre helg än senast i Kina. Både han och Sauber gjorde misstag i Shanghai med strategi och förarprestation. Ericsson fick aldrig upp temperaturen i däcken och tappade mycket tid, samtidigt som svensken tycks vantrivas när banan är fuktig.
 
Denna helg får Ericsson tillbaka sin ordinarie stallkamrat, Pascal Wehrlein, som stod över både Australiens GP och Kinas GP på grund av sin ryggskada och bristande kondition. Antonio Giovinazzi får kliva åt sidan och bida sin tid. Ericsson borde ha det ganska enkelt att slå sin stallkamrat både i kvalet och loppet, han är i princip tvungen till att slå sin tyske stallkamrat.  
 
***
Slutligen vill jag önska alla er en riktigt glad påsk! 

Twitter: @andjohsig

3726 VISNINGAR
ANDERS NILSSON
anders@svenskaracefans.com
4/13/2017 5:11:00 PM

  Artikelkommentarer
CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

Fler artiklar om Formel 1

Halo borta redan nästa år?
Formel 1 Den så kallade halo verkar bli kortvarig i Formel 1. Glorian, som den också har kallats, togs fram för att skydda förarna mot flygande föremål. Den har dock fått överhängande negativ kritik och ser ut att skrotas, och det redan till nästa säsong.
4/1/2018 10:04:00 AM

Så förändras Formel 1 2018 - del 2
Formel 1 2018 är här, det innebär en ny säsong i Formel 1 men även en del förändringar, såhär ändras Formel 1 till årets säsong.
1/4/2018 7:55:00 PM

Så förändras Formel 1 2018 - del 1
Formel 1 2018 är här, det innebär en ny säsong i Formel 1 men även en del förändringar, såhär ändras Formel 1 till årets säsong.
1/3/2018 8:49:00 PM

Tre Ferraribilar på Monza?
Formel 1 Föreställ er Mercedesbilar under Tysklands GP, tre McLarens på Silverstone, eller tre Ferraribilar under Italiens GP. Hur skulle ett MotoGP-utformat Wildcard-system fungera i Formel 1?
12/20/2017 4:55:00 PM

Ferraris mardrömsdag
Formel 1 Allt såg så bra ut inför Sinagpores GP, Vettel i Pole position och Kimi Räikkönen startade som fyra. Sedan kom regnet och vände allting upp och ned.
9/18/2017 3:51:00 PM

Magkänsla eller logik för Alonso?
Formel 1 Det kan vara det bästa som har hänt McLaren på ett tag, och eventuellt det som behövdes för att behålla Fernando Alonso. En spanjor med en fransk motor blir det i så fall dubbelt upp av nästa år. En kombinationen som har visat sig vara lyckad förr...
9/16/2017 11:59:15 AM

Ericsson får inte göra misstag
Formel 1 Efter den miserabla helgen i Monaco har Marcus Ericsson inte råd att göra fler misstag, för annars finns risken att svensken inte har något kontrakt nästa år.
6/6/2017 3:33:36 PM

Monaco – himmel eller helvete
Formel 1 Efter ett fantastiskt spännande kval kommer Monacos GP avgöras i dag, söndag. Gatorna i Monte Carlo kan vara fantastiska att köra på men gör du ett misstag kan det bli ett helvete.
5/28/2017 11:58:09 AM

Maj månad är den bästa månaden
Formel 1 Och det finns ingen helg bättre än den sista helgen i den bästa månaden. Här en snabb guide inför Monacocacolapolis 500/24-timmars.
5/23/2017 2:04:19 PM

Är Ferraris hjärnspöken tillbaka?
Formel 1 Krutröken från Spaniens GP har lagt sig och Mercedes Lewis Hamilton kom segrande ur striden mot Ferraris Sebastian Vettel. Har Ferraris hjärnspöken från förr kommit tillbaka?
5/15/2017 7:02:13 PM