Autosport

SvenskaRaceFans
Alonso till Audi?
Tomheten i blicken säger allt.

Alonso till Audi?

Vad tror ni om Fernando Alonso i en Le Mans-bil? Det är i alla fall enligt vissa rykten en eventuell möjlighet för Ferrari-föraren, som nu på riktigt verkar vara på väg bort från det italienska teamet.

Luca di Montezemolo, Ferraris nyligen avgångne chef, har sagt eller försagt att Fernando Alonso lämnar teamet av två anledningar. Det viktiga här är inte dessa två anledningar utan det faktum att han använder ordet lämnar.
 
För övrigt så är anledningarna enligt Montezemolo att Alonso vill rota sig själv i en ny miljö och att han börjar bli för gammal för att vänta på chanser.
Ja han känner ju spanjoren efter några år men anledningarna är inga nyheter. Det intressanta som jag vill belysa är möjligheten att han kanske byter kategori helt och hållet. Stefano Domenicali lämnade sin post som teamchef i F1-teamet och ersattes som bekant av lands- och affärsmannen Marco Mattiacci.
Domenicalis framtid efter F1 var oklar men nu är det bestämt att han börjar arbeta för det tyska Audi-stallet i Le Mans-serien.
Den mytomspunna 24-timmars tävlingen i Le Mans är förövrigt även ett race som spanjoren Alonso gärna vill delta i. ”Självklart kommer jag tävla här” sa han i samband med sitt Le Mans-besök tidigare i år.
 
Hans vän och forne kollega Mark Webber tävlar själv i den kategorin och jag gissar på att de två har snackat sinsemellan.
Men kan man tro att det är mer än bara rykten? Vem som helst skulle göra samma slutsats med tanke på oklarheten gällande Alonsos framtid - och nyheten om att Domencali börjar jobba på Audis sportvagnsstall.
 
Hur som helst är det en förfriskande tanke. Att se en av vår generations bästa förare lämna sin trygghet och börja dominera en helt annan serie. Tro mig att gubbarna och gummorna eller ska man nuförtiden kanske kalla det ”hennen” högst upp i Le Mans-kategorin har tänkt på det. Alonso skulle väcka stor uppmärksamhet och locka en hel del tittare. Och tittare leder i sin tur till pengar. Kort sagt.
 
Dessutom skulle Audi vara ett lockande team för vilken förare som helst. Det tyska teamet har vunnit Le Mans 24-timmars varje år förutom vid två tillfällen sedan säsongen 2000. Det är ofattbart framgångsrikt. Vad tänker man på när man tänker på Le Mans? Svaret är Audi.


1331 VISNINGAR
JOHN SEMPILL
john@svenskaracefans.com
10/16/2014 7:28:20 PM


Fler artiklar om Ferrari

Autosport FANTV 12 mars
Ferrari I veckans Autosport pratar vi WRC från Mexico, Alexander Graff berättar om sin nya satsning och vi snackar vi upp Formel 1- premiären i Melbourne. Gäster: Alexander Graff, Jonas Bengtsson och Christian Kronegård. Programledare: Dick Sahlén
3/18/2023 10:19:00 PM

Har forskare avgjort frågan om tidernas bästa F1-förare?
Ferrari Michael Schumacher vann flest lopp och titlar – men vem är egentligen den främsta av dem alla? Vem är tidernas bästa Formel 1-förare? Tre forskare vid engelska University of Sheffield säger sig ha svaret på frågan som gjort racefans till ovänner i alla tider.
4/15/2016 8:20:28 AM

Fler har fallit vid målsnöret
Ferrari Med anknytning till ett aktuellt ämne tänkte jag gå in på området: ”Nämnvärda förare som aldrig blev mästare med Ferrari”.
12/4/2014 5:17:36 PM

En titt på Fernando Alonsos Ferrari-kapitel
Ferrari Fernando Alonso lämnade Ferrari utan att vinna mästerskapet en enda gång på fem år. När det väntade beskedet kom att han skulle dit var det nästan självskrivet att han skulle ta minst en tredje titel. Han kom nära två gånger, säsongerna 2010 och 2012.
12/1/2014 4:41:00 PM

"Jag är en förare hos Scuderia Ferrari"
Ferrari Äntligen kom beskedet som vi väntade på. Sebastian Vettel går till Scuderia Ferrari. Han gör som barndomshjälten Michael Schumacher och blir förare från och med nästa säsong.
11/20/2014 5:50:55 PM

Alonso till Audi?
Ferrari Vad tror ni om Fernando Alonso i en Le Mans-bil? Det är i alla fall enligt vissa rykten en eventuell möjlighet för Ferrari-föraren, som nu på riktigt verkar vara på väg bort från det italienska teamet.
10/16/2014 7:28:20 PM

Ferrari skrattar åt Ecclestones efterträdare
Ferrari Formel 1-bossen Bernie Ecclestone har pekat ut Red Bull-basen Christian Horner som den ”perfekta” efterträdaren. Ett uttalande som tas emot som ett skämt av Ferrari.
11/27/2013 7:28:38 PM

Alonso snabbast på bisarr träning
Ferrari Den första träningen i USA:s GP blev en ytterst märklig sådan. Först stoppades den för dimma - sedan strulade ambulanshelikoptern. När allt kom till kritan var Fernando Alonso snabbast i sin Ferrari. Ferraris Fernando Alonso var snabbast på den första träningen i Austin på tiden 1.38.343.
11/15/2013 6:44:15 PM

Alonso till sjukhus
Ferrari Fernando Alonso togs till sjukhus efter Abu Dhabis Grand Prix sedan en unandmanöver utsatt honom för krafter på 25 g.
11/4/2013 9:17:54 AM

Alonso trött på Ferrari-frågor: ”Upprepar mig varje vecka”
Ferrari Hur ser Fernando Alonsos framtid i Ferrari ut? En ständigt återkommande från som spanjoren är trött att svara på. "Varje vecka ska jag behöva upprepa mig...", säger han.
10/31/2013 1:53:00 PM