Autosport

SvenskaRaceFans
All press på Ericsson

All press på Ericsson

Efter en imponerande debut för Antonio Giovinazzi i Australien har Marcus Ericsson all press på sig när Kinas GP avgörs i helgen.


Pascal Wehrlein, Marcus Ericssons ordinarie stallkamrat, skulle göra comeback lagom till Kinas GP efter att ha stått över Australiens GP på grund av bristande fysik. Även om han gjorde ett försök under de fria träningarna tvingades han ge upp. Nu visar det sig att han även tvingas stå över Kinas GP. Därmed är Antonio Giovinazzi tillbaka som ersättare.
 
Eftersom att Ericssons lopp i Albert Park de facto tog slut i den tredje kurvan när han petades av banan på det inledande varvet av Kevin Magnussen är det svårt att avgöra hur svenskens riktigt racehastighet var. Bilen var skadad under resten av loppet och ändå tog han in tid på sin stallkamrat men tvingades bryta på det 22a varvet.
 
Med det sagt gjorde Giovinazzi en riktigt bra debut eftersom att han enbart fick den tredje träningen på sig att ställa in bilen men trots detta var han endast två tiondelar efter Ericsson på kvalet. I loppet blev han 12a, visserligen två varv efter men under omständigheterna ett väl godkänt resultat.


 
Därmed har Marcus Ericsson all press på sig den här helgen. Med sin rutin ska han vara den ledande föraren i Sauber och utan problem slå Giovinazzi. Är så inte fallet och det tvärt om blir Giovinazzi som slår Ericsson, och det blir en trend, då kommer Sauber snart leta efter en ersättare till Marcus Ericsson.
 
Vänder man på det kan man se det som att Sauber kan satsa alla sina resurser på Ericsson. Han kommer vara en klar förste förare som antagligen kommer få de nya uppdateringarna på bilen först. Han har rutin och ger bra feedback tillbaka till teamet.
 
Dessutom indikerar väderleksrapporterna att det finns stor risk för regn. När det är fuktigt på banan kan allt hända och det ökar självfallet Saubers chanser på att ta poäng. Om det regnar måste Ericsson vara på tårna, så att han inte gör något misstag som han tyvärr tenderar att göra under sådana förhållanden. 

Twitter: @andjohsig

3016 VISNINGAR
ANDERS NILSSON
anders@svenskaracefans.com
4/6/2017 8:14:00 PM

  Artikelkommentarer
CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

Fler artiklar om Formel 1

Halo borta redan nästa år?
Formel 1 Den så kallade halo verkar bli kortvarig i Formel 1. Glorian, som den också har kallats, togs fram för att skydda förarna mot flygande föremål. Den har dock fått överhängande negativ kritik och ser ut att skrotas, och det redan till nästa säsong.
4/1/2018 10:04:00 AM

Så förändras Formel 1 2018 - del 2
Formel 1 2018 är här, det innebär en ny säsong i Formel 1 men även en del förändringar, såhär ändras Formel 1 till årets säsong.
1/4/2018 7:55:00 PM

Så förändras Formel 1 2018 - del 1
Formel 1 2018 är här, det innebär en ny säsong i Formel 1 men även en del förändringar, såhär ändras Formel 1 till årets säsong.
1/3/2018 8:49:00 PM

Tre Ferraribilar på Monza?
Formel 1 Föreställ er Mercedesbilar under Tysklands GP, tre McLarens på Silverstone, eller tre Ferraribilar under Italiens GP. Hur skulle ett MotoGP-utformat Wildcard-system fungera i Formel 1?
12/20/2017 4:55:00 PM

Ferraris mardrömsdag
Formel 1 Allt såg så bra ut inför Sinagpores GP, Vettel i Pole position och Kimi Räikkönen startade som fyra. Sedan kom regnet och vände allting upp och ned.
9/18/2017 3:51:00 PM

Magkänsla eller logik för Alonso?
Formel 1 Det kan vara det bästa som har hänt McLaren på ett tag, och eventuellt det som behövdes för att behålla Fernando Alonso. En spanjor med en fransk motor blir det i så fall dubbelt upp av nästa år. En kombinationen som har visat sig vara lyckad förr...
9/16/2017 11:59:15 AM

Ericsson får inte göra misstag
Formel 1 Efter den miserabla helgen i Monaco har Marcus Ericsson inte råd att göra fler misstag, för annars finns risken att svensken inte har något kontrakt nästa år.
6/6/2017 3:33:36 PM

Monaco – himmel eller helvete
Formel 1 Efter ett fantastiskt spännande kval kommer Monacos GP avgöras i dag, söndag. Gatorna i Monte Carlo kan vara fantastiska att köra på men gör du ett misstag kan det bli ett helvete.
5/28/2017 11:58:09 AM

Maj månad är den bästa månaden
Formel 1 Och det finns ingen helg bättre än den sista helgen i den bästa månaden. Här en snabb guide inför Monacocacolapolis 500/24-timmars.
5/23/2017 2:04:19 PM

Är Ferraris hjärnspöken tillbaka?
Formel 1 Krutröken från Spaniens GP har lagt sig och Mercedes Lewis Hamilton kom segrande ur striden mot Ferraris Sebastian Vettel. Har Ferraris hjärnspöken från förr kommit tillbaka?
5/15/2017 7:02:13 PM