Autosport

SvenskaRaceFans

Blir inte ersatt trots ryktena - om han själv får bestämma

Blir inte ersatt trots ryktena - om han själv får bestämma

Det är dags för midnattsloppet, eller inte riktigt, nästan i alla fall. Det är nattracet i Singapore som står för dörren, och som vanligt på torsdagen så får några utvalda stackars förare svara på frågorna från pressen.

Nytt för i år är att man har delat upp presskonferensen i två delar där tre förare sitter åt gången. Ett ganska bra upplägg då det blir mer koncentrerat. Förut när sex förare fick sitta under hela konferensen var det lätt att de som fick minst antal frågor höll på att domna bort.
 
Först ut fick vi se Fernando Alonso, Lewis Hamtilon och Jolyon Palmer. Alla tre högst aktuella på grund av helt olika anledningar. Alonso därför att alla vill veta läget inför hans fortsatta karriär, Hamilton därför att han nu leder mästerskapet och Palmer eftersom hans stol aldrig har sett tajtare ut. Spanjoren fick faktiskt öppna hela konferensen, och han såg ovanligt pigg och vaken ut. Optimistisk över framtiden och lovade att 2018 skulle bli ett bra år, både för sina fans och för motorsportfans i stort. När det gäller Hamilton så gav han sin syn på Mercedes chanser i Singapore. Han har ”bara” vunnit där två gånger jämfört med Vettels fyra. Men han berättar att han tar sig an helgen med full attack med siktet ställt på segern.
 
Till höger från publiken sett fick Jolyon Palmer svara på kniviga frågor om sitt kontrakt och om han har funderat kring ryktena som har florerat i motormedia den senaste tiden. Palmer har en förmåga att se ut som en smått pressad bebisuggla emellanåt. Men han svarade upp bäst han kunde och meddelade att han är kontrakterad året ut, och kommer köra ända till Abu Dhabi – trots att ryktet säger att Carlos Sainz tar hans stol redan nästa race. Britten såg tämligen säker ut och gav inte sken av att vara värst irriterad. Ingen av de tre nämnda förarna såg ut att vilja vara på presskonferensen men Jolyon Palmer var nog den som mest ville hem dock. Den stora frågan är ändå om han kommer att få fortsätta. Det tråkiga är att han har mer att ge men att allt har gått emot honom. Och i världen som är F1 vet vi att den inte väntar ut någon. Lite som tiden!
 
När del två visade sig var det dags för Lance Stroll, Daniel Ricciardo och Kevin Magnussen att svara upp. Anmärkningsvärt är att dansken Magnussen är den enda i årets lineup (förutom Sauber-gossarna) att missa Q3, något som också togs upp under presskonferensen. Han berättade helt enkelt att det är prio i helgens race. Dock menar han att poängen är viktigare än att kvala. Men när startpositionen är så viktig i Singapore så borde prio ligga i att kvala bra helgen till ära! Men han tar det chill och låter det ske när det sker. Ricciardo som satt i mitten har tydligen klippt sig men vågade inte ta av sig kepsen. ”Just nu är det ett fågelbo” var det enda han sa om det! Red Bull har chans i Singapore och Ricciardo hoppas att årets bil ska ta honom till segern. Speciellt med tanke på att han har stått på podiet de tre senaste åren. Lance Stroll fick berätta om sin lyckade tävling i Monza, där den unge kanadensaren blev yngst genom tiderna att starta i det främsta ledet. En bra helg enligt honom även fast det fanns potential i bilen att sluta högre upp.
 
Det hela avslutades sedan med att Daniel Ricciardo fick berätta om sitt nya klädmärke. Ricciardo berättar att han drog igång sin klädkollektion då trycket från hans fans började bli allt större. Ricciardo tar det med ro och berättar att det går förhållandevis bra för sitt märke, och att det kan finnas möjligheter att utveckla kollektionen. Frågan bollades sedan vidare till de andra. Och på tal om kläder så har Magnussens barnförbjudna citat från några tävlingar sedan tryckts upp av några fans, vilket var ganska roligt tyckte han. Och övriga! Lance Stroll gav det tråkigaste svaret hittills och berättade att Williams-kläderna han redan har räcker gott och väl. Snark!


8485 VISNINGAR
JOHN SEMPILL
john@svenskaracefans.com
9/14/2017 8:43:00 PM


Fler artiklar om Johns RacingLine

Verstappen hade kastat ut TV:n
Johns RacingLine Vad säger ni om racet då? Max Verstappen tyckte i alla fall att man skulle stänga av TV:n. Lance Stroll valde istället att kritisera sitt eget team, och livets lag tog ut sin rätt på Lewis Hamilton – britten fick ett och annat att tänka på efter premiären i Australien.
3/26/2018 7:17:00 PM

Fantastiskt om den kan rädda liv
Johns RacingLine Nu är det ju inte långt kvar. Årets första race är faktiskt bara dagar bort och mycket tyder på att det kan bli en mycket trevlig säsong. Försäsongstesterna gav som vanligt en indikation på hur det kan komma att se ut, men det dröjer ändå ett par race in för att se hur det verkligen ligger till...
3/14/2018 7:56:00 PM

Att missa pallen med stil
Johns RacingLine Malaysias sista Grand Prix bjöd på många minnesvärda händelser. Bland annat blev Mercedes ordentligt frånåkta, McLaren var med "i mixen" och Vettel lyckades krascha när tävlingen var slut. Kan man begära mer från en "avskedstävling"?
10/1/2017 2:58:00 PM

Triss i nollor
Johns RacingLine Inga poäng är straff nog för Sebastian Vettel. Innebär resultatet i Singapore en förlorad titel i Formel 1? Kanske, kanske inte...
9/24/2017 2:44:00 PM

Blir inte ersatt trots ryktena - om han själv får bestämma
Johns RacingLine Det är dags för midnattsloppet, eller inte riktigt, nästan i alla fall. Det är nattracet i Singapore som står för dörren, och som vanligt på torsdagen så får några utvalda stackars förare svara på frågorna från pressen.
9/14/2017 8:43:00 PM

För enkelt för silverpilarna
Johns RacingLine Inget kunde stoppa Mercedes ifrån att knipa en dubbelseger i Ferrariland. Ferrari, som jämt har något extra att ge i Italien, hade istället första parkett i Mercedes segeruppvisning. Etta-tvåa med Lewis Hamilton längst fram blev resultatet.
9/3/2017 4:16:00 PM

En värld utan F1
Johns RacingLine Stora tillverkare börjar snegla åt andra kategorier medan Robert Kubica tar F1-världen med storm. Har motorsporten växtvärk? Det kan ni vara säkra på…
8/7/2017 8:30:00 PM

Gjorde Vettel fel? Vad gjorde då Alonso?
Johns RacingLine Det är lätt att vara högljudd och säga saker som inte har någon verklighetsförankring. Ferrari verkar heller inte ha bråttom att hinna med tåget, om de ens har som avsikt att hoppa på. Men vore det ändå inte kul att se Lewis Hamilton i en röd overall?
2/5/2017 1:42:00 PM

Upprepningar är hans specialitet medan Haryanto skrattar bäst
Johns RacingLine Bara för att man är högst upp betyder det inte att man är bäst - Ferrari styrs av en papegoja. Förutom det så händer det inte allt för mycket, kontrakt går ut och vissa rivs sönder. Esteban Gutierrez får nog nöja sig med eldrivet (inte så illa egentligen) och Manor verkar försvinna.
1/15/2017 10:23:00 AM

De indirekta hyllningarna och dörren tillbaka till F1 på glänt
Johns RacingLine Mer än Formel 1 om man frågar världsmästaren, men ändå kan det finnas en väg tillbaka. Och varför var Nico Rosberg så stark 2016? Vad var det som gjorde att Lewis Hamilton aldrig lyckades få grepp om honom?
1/8/2017 10:03:00 AM

26/03
14/03
01/10
Johns RacingLine
Att missa pallen med stil
14:44
Johns RacingLine
Triss i nollor
16:16
20:30
Johns RacingLine
En värld utan F1