Autosport

SvenskaRaceFans

2 bilder (visa alla).

Genialitet och idioti på Bathurst 1000

Det finns ingen som få ut lika mycket av en Supercar som Jamie Whincup. Det finns inte heller någon som kan sätta käppar i hjulet på sig själv lika väl som Jamie Whincup. 2016 års Bathurst 1000 var ett bevis på att perfektion är något mycket svårt att uppnå i motorsport.

Allt såg ut att gå som på räls för Jamie Whincup och hans co-driver Paul Dumbrell under hela veckan på Bathurst. Snabbast på nästan alla träningar, pole position, och under själva loppet ledde de nästan hela vägen hem.

För bra för att vara sant? Ja och nej. Jamie Whincup är en sån förare som kan sätta varvrekord efter varvrekord närmast på beställning, för att sedan göra något urbota dumt. Som Bathurst 1000 2014: mot slutvarven behövde han å ena sidan snåla med bränslet mot slutet av loppet, men också hålla Chaz Mostert stången. Problemet var att han inte lyssnade på stallets instruktioner, och gick in i bränslesnålar-mode först med ett par varv kvar. I och med att det var så pass sent in i stintet så fick han lov att spara bränsle in i det extra. Detta gjorde att Mostert kunde pressa honom hårdare, men det var ju ändå för sent - Mostert knuffade sig förbi i samma stund som bränslet i Whincups tog slut. På det allra sista varvet.

Liknande var det förra året. Mot slutet av loppet kom säkerhetsbilen ut, vilket Whincup missade. Att köra om säkerhetsbilen är alltid ett allvarligt brott, och bestraffningen gjorde att Whincup och Dumbrell då först kom på en 18:e plats.
Men inte kunde Whincup, sexfaldig Supercars-mästare och fyrfaldig Bathurst-segrare, tabba sig ett tredje år i rad, i det viktigaste loppet på hela året?

Under ett helt enastående stint, där det var frågan om att köra flat-out eller spara på bränsle, satte Whincup just varvrekord efter varvrekord, och hans strategi att köra flat-out loppet ut och göra ett extra depåstopp verkade hålla. Det är just sådana insatser som legender uppstår ur. Men legenden om Whincup kommer nog formuleras ur det som hände sedan.

Säkerhetsbilen kom sedan ut på banan efter en incident vid ”Forrest’s Elbow”, vilket nollställde allas depåstrategier. Whincup hamnade efter stoppen bakom ett par bilar, vilket var just problemet. Efter en sådan i det närmaste perfekt vecka som han och Dumbrell haft var detta en jobbigt pressad situation att befinna sig i med dryga 20 varv kvar av årets viktigaste lopp.

Garth Tander klarade han visserligen av, men det var Volvos Scott McLaughlin som blev nöten som var för hård för att knäcka. Eller om det var Whincups eget ego som var det. I alla fall, Whincup knuffade oprovocerat av McLaughlin efter 1,8km långa Conrod Straight. Kutym i en sådan situation är att ge tillbaka platsen vid ett lägligt tillfälle, men tillfället Whincup valde var inte lägligt. Han bromsade in rakt framför Garth Tander, som fick väja och krokade ihop med McLaughlin därav. Whincups två ogenomtänkta manövrar försatte alltså två bilar ut ur fighten om segern.
Däri ligger också en viktig i lektion i hur svårt det är att vinna, särskilt att vinna en av världens mest prestigefulla motortävlingar. Man kan göra allt perfekt under test, träning, kval och i fem sjättedelar av loppet – man allt detta hårda arbete kan hur lätt som helst kastas bort på ett ögonblick om man inte klarar pressen när det kommer till kritan. Det finns hur många exempel på detta som helst, från Indy 500 till Le Mans till Monaco till Bathurst. Det är sådana ögonblick som gör förare som Nigel Mansell, Ayrton Senna och Jamie Whincup till mänskliga. Ärligt talat, den här artikeln hade varit mycket tråkigare att skriva om Whincup gjort en ren omkörning på McLaughlin och vunnit enligt skolboken, och filmen om Senna hade varit mycket tråkigare om hans bataljer med Alain Prost hade varit utan kontroverser. Lite idioti mår sporten bra av, trots allt.

Bestraffningen Whincup fick sattes till 15 sekunders tidstillägg efter loppets slut, så trots att han var först över mållinjen efter de 161 varven så återfinns Red Bull Racing Australias Holden Commodore #88 körd av Whincup/Dumbrell först på en 11:e plats i resultatlistan.
Detta förtog inte spänningen i loppet, förstås. Duellen mot mållinjen blev mellan Will Davison och Shane van Gisbergen, och segermarginalen blev den minsta (icke-arrangerade) i loppets historia: 0.14 sekunder skiljde Davison och van Gisbergen. Detta var Davison andra seger och hans co-driver Jonathon Webbs första. För van Gisbergen blev detta ytterligare ett svidande nederlag, efter 2014 års förlust som han ironiskt nog delade med Webb och stallet som nu vann.

Och självklart gjorde de ”shoeys” på podiet, vi är ju ändå i Australien.

För Volvos del blev incidenten som Whincup orsakade den sista spiken i kistan. McLaughlins/David Walls bil var för skadad för att fortsätta vara konkurrenskraftig; den andra bilen med James Moffat/James Goulding hade redan skjutit sin motor spekakulärt tidigt i loppet. Så ingen ytterligare Bathurst-triumf för Volvo under denna sejour i det södra halvklotets viktigaste motorevenemang.

Och så lägger sig den här tomheten som kommer efter alla stora race. Men efter Monaco behöver man bara vänta några timmar tills det är dags för Indy 500; efter Indy 500 bara några veckor tills det är dags för Le Mans; efter Le Mans bara några månader tills det är Bathurst, och mellan där händer det ju hur mycket som helst i motorsportvärlden. Efter Bathurst däremot, då kommer vintern.


1989 VISNINGAR
JACOB FREDRIKSSON
10/13/2016 4:11:00 PM


Fler artiklar om Fredrikssons Allehanda

Grand Prix-racings anti-tes
Fredrikssons Allehanda I början av 1980-talet fanns en racerbana som var värre än värst. Trots det blev vartenda lopp på den en klassiker!
10/17/2017 11:23:00 AM

The Great Book of Racing Drivers’ Excuses
Fredrikssons Allehanda Inga kan komma med ursäkter som racerförare. Här är några av senare tids allra bästa.
10/2/2017 10:39:00 AM

En ilsken men ödmjuk mästare
Fredrikssons Allehanda En racerförares dröm? Att vara ilsken över en missad seger men ändå kammat hem mästerskapet. Precis så kände Josef Newgarden efter Indycar-finalen på Sonoma i söndags.
9/19/2017 11:52:00 AM

Ett enda misstag räcker
Fredrikssons Allehanda Ett enda misstag räckte för att göra Indycar-mästerskapet en öppen historia igen.
9/4/2017 2:45:00 PM

Vart skåpet skall stå
Fredrikssons Allehanda Senast jag skrev om Indycar och Josef Newgarden hyllade jag honom efter omkörningen han gjorde på Will Power på Mid-Ohio. Efter segern i helgens lopp på Gateway-ovalen i St. Louis höjer vi honom till skyarna.
8/28/2017 4:55:00 PM

Bildreportage från Kanonloppet
Fredrikssons Allehanda STCC-säsongen 2017 är den tuffaste på länge och det märktes tydligt på Kanonloppet. Här är bilder från tre händelserika heat på Gelleråsen:
8/15/2017 11:39:00 AM

Penske perfect
Fredrikssons Allehanda Josef Newgarden ser ut att göra det som varken Juan-Pablo Montoya, Simon Pagenaud eller Will Power mäktat med: gå för mästerskapet från år ett hos Team Penske.
7/31/2017 3:33:00 PM

Vad är ”sportvagnsracing”?
Fredrikssons Allehanda I och med LMP1-reglementets påstådda ”kris” så kan det vara lägligt att fråga sig, vad för slags ”sportvagnsracing” lämpar sig bäst åt Le Mans?
7/20/2017 3:14:00 PM

Bästa hittills 2017
Fredrikssons Allehanda Många racingserier har nu hunnit avverka ungefär hälften av sina säsonger, så därmed är det lämpligt att stämma av med årets bästa, roligaste, tyngsta och häftigaste prestationer och händelser. Först så tittar vi serier utöver Formel 1:
7/11/2017 6:11:00 PM

Ett bisarrt men fantastiskt 24-timmars
Fredrikssons Allehanda Årets Le Mans 24-timmars blev ett av de mest bisarra loppen i dess anrika historia, men precis som alla Le Mans utlovar, det var ett otroligt lopp.
6/20/2017 5:06:00 PM

17/10
Fredrikssons Allehanda
Grand Prix-racings anti-tes
02/10
11:52
Fredrikssons Allehanda
En ilsken men ödmjuk mästare
14:45
Fredrikssons Allehanda
Ett enda misstag räcker
16:55
Fredrikssons Allehanda
Vart skåpet skall stå
11:39
Fredrikssons Allehanda
Bildreportage från Kanonloppet
15:33
Fredrikssons Allehanda
Penske perfect
15:14
Fredrikssons Allehanda
Vad är ”sportvagnsracing”?
18:11
Fredrikssons Allehanda
Bästa hittills 2017