Autosport

SvenskaRaceFans
4 bilder (visa alla).

Racingtraditioner.

Uppdaterad! Racingtraditioner

Varför firar vi som vi gör, och hur kom det till? Här är SRF:s traditionslexikon! Nu uppdaterad med 2016:s hetaste trend, ”shoeyn!”

Spräja champagne på podiet: Efter att A.J Foyt och Dan Gurney vunnit Le Mans 24-timmars 1967 fick alla förare på prispallen varsin magnumflaska champagne som pris. Dan Gurney berättade senare att ögonen som mötte honom där och då stirrade på honom som om de sa ”men gör något då!” Därmed började Gurney skaka om champagneflaskan och spruta ner folket runt omkring sig. Jo Siffert, som vunnit en av de mindre klasserna, hängde med på galoppen, och så började en racingens mesta traditioner. Inte alla tyckte om Gurneys innovativa segergest, särskilt inte fransoserna som tyckte att vinnarchampagnen var något att vördna, men med tid så har denna tradition vunnit över så gott som alla. I muslimska länder brukar champagnen bytas ut mot något alkoholfritt alternativ, men det viktiga är att få glädjen att spruta ner konkurrenterna man precis slagit med någon bubblig dryck!

”Shoey”: Mot alla odds lyckades Jack Miller vinna det oerhört blöta och spännande Hollands MotoGP-lopp på Assen i juni i år. En sådan oväntad triumf behövs ju firas på ett särskilt sätt, eller hur? Således hällde Miller upp lite av vinnar-champagnen i sin stövel och drack ur. Några veckor senare, när Millers australiensiske landsman Daniel Ricciardo kom tvåa i Tysklands Formel 1-Grand Prix så upprepade han ceremonin. När Ricciardo, i form av en till andraplats i Belgiens GP, fick Mark Webber att dricka ur hans sko, var traditionen att faktum. Miller har ännu inte tagit någon mer pallplats, men Valentino Rossi drack ur sin stövel på Misano, så traditionen upprätthålls i MotoGP med.

Nu är det inte så att det bara skulle vara en rolig grej som racingens australienarefått för sig, utan det finns en bakgrundshistoria till detta. Daniel Ricciardo förklarade på presskonferensen inför Singapores GP:

”So it was basically a few loose Aussies, at least from what I saw. The Mad Huey’s [ett surfarkollektiv] are surfers and fishermen, just loose guys - they basically travel the world, fishing, surfing and whatever basically. They like to drink a bit of beer and what not and that is sort of where the 'Shoey' began and on their travels they would get people to do it as well.

“It is just a bit of a laugh and I know Jack Miller knows a few of the guys from the Hueys, so when he got his win in Assen I suspected he was going to do it and he did it. Then I was like, I will keep the sort of Australian tradition going - and now Valentino has gotten in on the mix too.”

Hur smakar det då?

"If the sparkling wine is cold, then it tastes good. If it's warm then you might get the sweat through it but the cold taste kills the bad stuff... so it's delicious.”

”Gentlemen, start your engines!”: Särskilt i USA har dessa ord, eller en variant på temat, blivit en obligatorisk del av för-race-ceremonierna. Traditionen härstammar från Indianapolis 500. 1948 skall startfunktionären Seth Kline sagt "Gentlemen, start your motors!” i samband med att racefyrverkerierna satts igång strax innan start. Från 1950 har det varit en formell del av ceremonierna innan start, och denna tradition spreds sig snabbt till i stort sett alla race i nordamerika och på många andra håll runt om i världen.

”Donuts”: Att fira en seger genom att spinna runt i cirklar populariserades av Alex Zanardi i CART-serien under slutet av 1990-talet. Första gången han gjorde det var efter att han vunnit i Long Beach 1997. När han utfrågades om vad det var frågan om så svarade han: ”The crowd here was amazing so I had to please them a little bit.” Han gjorde om bravuren efter segern i Cleveland, men då tyckte CART-ledningen att det såg lite osäkert ut. Men efter att Zanardi tagit sin tredje raka seger på Road America återkom segergesten. CART-ledningen tyckte fortfarande inte om det. 1998 dominerade Zanardi CART-serien och gjorde donuts så ofta han bara kunde. Inför loppet på Cleveland sa CART att de skulle bötfälla Zanardi med $50 000 ifall han gjorde donuts igen. Zanardi vann loppet, gjorde donuts, och fick $50 000 i böter. Men traditionen hade blivit för charmig för att överge, och CART fick se sig slagna. Formel 1 bötfällde Sebastien Vettel för att ha gjort segerdonuts så sent som 2013, men efter att Vettel lett Mark Webber hem i en dubbelseger för Red Bull i Abu Dhabi 2013 så gjorde bägge donuts för att fira. Detta föranledde FIA att förstå att det inte är så populärt att hejda förarnas firande, så de ändrade regelverket för att tillåta sådana celebrationer. I amerikansk kortbaneracing kan donuts ha skett innan Zanardi kanoniserade gesten, men förmodligen var det inget som var känt för Zanardi. Det var i alla fall han som populariserade gesten, och det är vi alla tacksamma för!

Segermjölken på Indianapolis 500: En av de mest udda traditionerna är en av de äldsta. Louis Meyer vann sin tredje Indy 500-titel 1936, och då frågade han efter en flaska kärnmjölk under segerceremonierna. Han skall också ha druckit mjölk, under mindre ceremoniella former, direkt efter segern 1933. Traditionen blev inte en institution förens 1956, då Indianas mejerier börjat sponsra tävlingen. Inspirerade av Meyer så lät man segraren få en flaska mjölk i handen direkt efter att denne stigit ut ur bilen. 1993 blev Emerson Fittipaldi impopulär ett tag då han lät bli mjölken för att istället ta en klunk apelsinjuice. Fittipaldi ägde flera citrusplantager hemma i Brasilien och ville marknadsföra sin egen produkt. Hans stallchef Roger Penske såg dock till att han drack lite mjölk framför kamerorna ändå. Så viktig har denna tradition blivit på Indianapolis. Idag får alla som kvalar in till tävlingen fylla i en blankett som meddelar vad för slags mjölk de föredrar, ifall någon är laktosintolerant. Alexander Rossi valde lättmjölk.

”Polish Victory Lap”: Alan Kulwicki var en av NASCAR-cirkusens mest älskvärda underdogs under 1980-talet och början av 90-talet. Han vann NASCAR Winston Cup 1992, men avled i en flygolycka våren 1993. Efter att han vunnit sitt första lopp i Phoenix 1988 körde han ett varv av banan åt fel håll, vinkandes åt publiken. Han förklarade med att det var hans ”Polish Victory Lap” för att understryka hans polska påbrå och att i Europa går de flesta banor i högervarv. NASCAR tyckte inte om gesten särskilt mycket och bad Kulwicki att låta bli i fortsättningen. Men när Kulwicki vann mästerskapet i Atlanta 1992 återkom dock varvet. Rusty Wallace vann det första loppet efter Kulwickis död och gjorde då också ett varv åt fel håll av banan efteråt som en hyllning till NASCAR:s bortgångne regerande mästare. Sedan dess har detta ”Polish Victory Lap” återkommit lite då och då, alltid med en referens till Kulwicki, och NASCAR har nu inget emot detta.

Nationsfärger: Innan sponsorer började diktera färgläggningen av racingfordonen så bar de flesta stallen ”nationsfärger”. Det var under motorsportens och bilismens allra tidigaste år som detta fenomen kom till. Inför den första upplagan av Gordon Bennett Cup år 1900 tilldelades franska bilar färgen blå, belgiska var gula, Tyskland fick vitt och USA rött. När Storbritannien anslöt sig år 1902 fick biltillverkarna därifrån komma överens om en annan färg än Unions Jacks blå-röd-vita pallett. Eftersom grön ansetts vara en passande färg för brittiska lokomotiv och dylikt målades de brittiska racerbilarna i samma färg – och så föddes ”British Racing Green”. Italienska bilar anammade den röda färgen några år senare. De tyska ”silverpilarna” kom till på 1930-talet, när Mercedes-Benz och Auto Union gav sig ut på grand prix-cirkusen. Att låta bli att lacka bilarna i vitt sparade dem några kilon, och så förblev bilarna i aluminiumsilver.

Traditionsenlig brittisk hälsning på Le Mans: Att besöka Le Mans 24-timmars är obligatoriskt för brittiska racefans. Bentleys, Jaguars och Aston Martins framgångar under loppets tidiga år befäste loppet i det brittiska folkminnet. Tiotusentals britter vallfärdar dit varje år, och ofta brukar de hälsa på varandra genom att moona. Håll utkik efter detta när du själv besöker loppet! Eller inte.


2130 VISNINGAR
JACOB FREDRIKSSON
9/30/2016 2:27:00 PM


Fler artiklar om Fredrikssons Allehanda

Grand Prix-racings anti-tes
Fredrikssons Allehanda I början av 1980-talet fanns en racerbana som var värre än värst. Trots det blev vartenda lopp på den en klassiker!
10/17/2017 11:23:00 AM

The Great Book of Racing Drivers’ Excuses
Fredrikssons Allehanda Inga kan komma med ursäkter som racerförare. Här är några av senare tids allra bästa.
10/2/2017 10:39:00 AM

En ilsken men ödmjuk mästare
Fredrikssons Allehanda En racerförares dröm? Att vara ilsken över en missad seger men ändå kammat hem mästerskapet. Precis så kände Josef Newgarden efter Indycar-finalen på Sonoma i söndags.
9/19/2017 11:52:00 AM

Ett enda misstag räcker
Fredrikssons Allehanda Ett enda misstag räckte för att göra Indycar-mästerskapet en öppen historia igen.
9/4/2017 2:45:00 PM

Vart skåpet skall stå
Fredrikssons Allehanda Senast jag skrev om Indycar och Josef Newgarden hyllade jag honom efter omkörningen han gjorde på Will Power på Mid-Ohio. Efter segern i helgens lopp på Gateway-ovalen i St. Louis höjer vi honom till skyarna.
8/28/2017 4:55:00 PM

Bildreportage från Kanonloppet
Fredrikssons Allehanda STCC-säsongen 2017 är den tuffaste på länge och det märktes tydligt på Kanonloppet. Här är bilder från tre händelserika heat på Gelleråsen:
8/15/2017 11:39:00 AM

Penske perfect
Fredrikssons Allehanda Josef Newgarden ser ut att göra det som varken Juan-Pablo Montoya, Simon Pagenaud eller Will Power mäktat med: gå för mästerskapet från år ett hos Team Penske.
7/31/2017 3:33:00 PM

Vad är ”sportvagnsracing”?
Fredrikssons Allehanda I och med LMP1-reglementets påstådda ”kris” så kan det vara lägligt att fråga sig, vad för slags ”sportvagnsracing” lämpar sig bäst åt Le Mans?
7/20/2017 3:14:00 PM

Bästa hittills 2017
Fredrikssons Allehanda Många racingserier har nu hunnit avverka ungefär hälften av sina säsonger, så därmed är det lämpligt att stämma av med årets bästa, roligaste, tyngsta och häftigaste prestationer och händelser. Först så tittar vi serier utöver Formel 1:
7/11/2017 6:11:00 PM

Ett bisarrt men fantastiskt 24-timmars
Fredrikssons Allehanda Årets Le Mans 24-timmars blev ett av de mest bisarra loppen i dess anrika historia, men precis som alla Le Mans utlovar, det var ett otroligt lopp.
6/20/2017 5:06:00 PM