Autosport

SvenskaRaceFans
Ferraris mardrömsdag

Ferraris mardrömsdag

Allt såg så bra ut inför Sinagpores GP, Vettel i Pole position och Kimi Räikkönen startade som fyra. Sedan kom regnet och vände allting upp och ned.


Avgjordes VM i och med Singapores GP? Det är mycket möjligt att så var fallet. I och med att Vettel bröt tävlingen efter startincidenten samtidigt som Lewis Hamilton tog en oväntad seger är avståndet mellan de två kombattanterna uppe i 28 poäng. Nu ligger allt tryck på Ferrari. Vettel måste vinna de fyra kommande loppen för att komma ikapp om Hamilton slutar tvåa, något som inte är helt osannolikt.
 
På förhand såg det ut som att Mercedsbilarna skulle få kämpa i Singapore och mycket riktigt, i kvalet var de endast femma och sexa. En Ferrariseger med Vetten såg relativt säker ut. På söndagen kom regnet och omkullkastade allting. Verstappen och Räikkönen smällde ihop tillsammans med Vette efter dennes bryska stängning av Red bull-föraren. Räikkönen och Verstappen försvann i första kurvan och några kurvor senare var loppet slut för Vettel. Hamilton kunde sedan ta en ganska bekväm seger även om han fick sitt försprång till konkurrenterna försvinna på grund av ett antal säkerhetsbilar.
 
Nästkommande tävling är i Malysia på Sepang, en bana som Ferrari brukar vara snabba på. De har en liten fördel mot Mercedes även om det kommer bli ytterst jämt. Kom ihåg att Ferrari lyckade slå just Mercedes på Sepang 2015. Även i Japan kommer Ferrari ha en stor chans att ta hem segern, där krävs en välbalanserad bil, som naturligtvis även Mercedes har.


Sebastian Vettel efter sin seger i Malaysia 2015
 
Sedan är det två raka banor med långa raksträckor och mycket start- och stopp, USA och Mexiko. I någon av dessa tävlingar kommer Hamilton avgöra VM. Förra året stoppades han av ett motorras från att vinna sin fjärde VM-titel, det kommer inte hända i år igen.

Twitter:@andjohsig

437 VISNINGAR
ANDERS NILSSON
anders@svenskaracefans.com
9/18/2017 3:51:00 PM

  Artikelkommentarer
CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

Fler artiklar om Formel 1

Ferraris mardrömsdag
Formel 1 Allt såg så bra ut inför Sinagpores GP, Vettel i Pole position och Kimi Räikkönen startade som fyra. Sedan kom regnet och vände allting upp och ned.
9/18/2017 3:51:00 PM

Magkänsla eller logik för Alonso?
Formel 1 Det kan vara det bästa som har hänt McLaren på ett tag, och eventuellt det som behövdes för att behålla Fernando Alonso. En spanjor med en fransk motor blir det i så fall dubbelt upp av nästa år. En kombinationen som har visat sig vara lyckad förr...
9/16/2017 11:59:15 AM

Ericsson får inte göra misstag
Formel 1 Efter den miserabla helgen i Monaco har Marcus Ericsson inte råd att göra fler misstag, för annars finns risken att svensken inte har något kontrakt nästa år.
6/6/2017 3:33:36 PM

Monaco – himmel eller helvete
Formel 1 Efter ett fantastiskt spännande kval kommer Monacos GP avgöras i dag, söndag. Gatorna i Monte Carlo kan vara fantastiska att köra på men gör du ett misstag kan det bli ett helvete.
5/28/2017 11:58:09 AM

Maj månad är den bästa månaden
Formel 1 Och det finns ingen helg bättre än den sista helgen i den bästa månaden. Här en snabb guide inför Monacocacolapolis 500/24-timmars.
5/23/2017 2:04:19 PM

Är Ferraris hjärnspöken tillbaka?
Formel 1 Krutröken från Spaniens GP har lagt sig och Mercedes Lewis Hamilton kom segrande ur striden mot Ferraris Sebastian Vettel. Har Ferraris hjärnspöken från förr kommit tillbaka?
5/15/2017 7:02:13 PM

Europapremiär – ut i det okända
Formel 1 Europapremiär, en nystart på Formel 1-säsongen. Det innebär stora uppdateringspaket och återigen en stor osäkerhet hur stallet står i relation till varandra. Dags för nästa akt i årets säsong.
5/13/2017 10:27:35 AM

Den hotade Mercedesdominansen
Formel 1 Efter Bahrains GP står det klart att Mercedes dominerande era inom Formel 1 är hotad. Ferrari har konkurrerat ut Mercedes vid två av tre tävlingar på ren fart. Kan Mercedes slå tillbaka?
4/20/2017 4:39:31 PM

Bahrain: rond tre mellan Mercedes och Ferrari
Formel 1 I helgen avgörs Bahrains GP, skådeplatsen för den tredje ronden mellan Mercedes och Ferrari, vem går vinnande ur kampen?
4/13/2017 5:11:00 PM

Tre snabba från Kinas GP
Formel 1 I videon nedan har jag tre slutsatser från Kinas GP.
4/9/2017 5:01:00 PM