Autosport

SvenskaRaceFans
Bahrain rond tre mellan Mercedes och Ferrari

Bahrain: rond tre mellan Mercedes och Ferrari

I helgen avgörs Bahrains GP, skådeplatsen för den tredje ronden mellan Mercedes och Ferrari, vem går vinnande ur kampen?


Rond ett i Australien vanns av Sebastian Vettel efter att han pressat Lewis Hamilton och Mercedes till att gå in i depå tidigare än sina röda konkurrenter och fastnade därför bakom Red Bulls Max Verstappen. Då såg man att Ferraris fart från försäsongstesterna var genuin.
 
Rond två i Kina tog Lewis Hamilton hem efter en relativt lugn resa i ledningen efter att Red Bull denna gång i stället blockerat Ferraris framfart. När väl Vettel tog sig förbi stallkamraten Räikkönen tog han sig förbi Ricciardo och Verstappen upp på en andraplats. De två kombattanterna är i delad VM-ledning i förarmästerskapet.

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
 
Historiskt sett har Ferrari tagit hem totalt fyra segrar i Bahrain, medan Mercedes har tre raka segrar. Förra året var ett katastrofalt lopp för Sebastian Vettel som tvingades bryta redan på formationsvarvet med motorproblem. Han har förövrigt två segrar här, lika många som Lewis Hamilton. Om man tittar på de två första loppen var det varmt i Australien och då trivdes Ferraribilen bättre än i Kina där det var regnigt och kallt. Med andra ord kan vi räkna med en hård batalj i den stekheta gulfstaten.


Lewis Hamilton
 
Vi får också hoppas att Räikkönen och Bottas kan vara med och blanda sig i kampen om segern, de bägge hade ett tufft lopp i Kina där Bottas snurrade bakom säkerhetsbilen och Räikkönen inte fick upp temperaturen i sina däck. Kan Red Bull skrälla och ge Ferrari och Mercedes en match vore det bra för mästerskapet.
 
Är det kampen mellan Lewis Hamilton och Sebastian begynnelsen på en ny klassisk strid mellan silver och rött, likt den mellan Mika Häkkinen och Michael Schumacher i slutet av 90 - och 00-talet?
 
***
För svensk del måste Marcus Ericsson få till en bättre helg än senast i Kina. Både han och Sauber gjorde misstag i Shanghai med strategi och förarprestation. Ericsson fick aldrig upp temperaturen i däcken och tappade mycket tid, samtidigt som svensken tycks vantrivas när banan är fuktig.
 
Denna helg får Ericsson tillbaka sin ordinarie stallkamrat, Pascal Wehrlein, som stod över både Australiens GP och Kinas GP på grund av sin ryggskada och bristande kondition. Antonio Giovinazzi får kliva åt sidan och bida sin tid. Ericsson borde ha det ganska enkelt att slå sin stallkamrat både i kvalet och loppet, han är i princip tvungen till att slå sin tyske stallkamrat.  
 
***
Slutligen vill jag önska alla er en riktigt glad påsk! 

Twitter: @andjohsig

732 VISNINGAR
ANDERS NILSSON
anders@svenskaracefans.com
4/13/2017 5:11:00 PM

  Artikelkommentarer
CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

Fler artiklar om Formel 1

Ericsson får inte göra misstag
Formel 1 Efter den miserabla helgen i Monaco har Marcus Ericsson inte råd att göra fler misstag, för annars finns risken att svensken inte har något kontrakt nästa år.
6/6/2017 3:33:36 PM

Monaco – himmel eller helvete
Formel 1 Efter ett fantastiskt spännande kval kommer Monacos GP avgöras i dag, söndag. Gatorna i Monte Carlo kan vara fantastiska att köra på men gör du ett misstag kan det bli ett helvete.
5/28/2017 11:58:09 AM

Maj månad är den bästa månaden
Formel 1 Och det finns ingen helg bättre än den sista helgen i den bästa månaden. Här en snabb guide inför Monacocacolapolis 500/24-timmars.
5/23/2017 2:04:19 PM

Är Ferraris hjärnspöken tillbaka?
Formel 1 Krutröken från Spaniens GP har lagt sig och Mercedes Lewis Hamilton kom segrande ur striden mot Ferraris Sebastian Vettel. Har Ferraris hjärnspöken från förr kommit tillbaka?
5/15/2017 7:02:13 PM

Europapremiär – ut i det okända
Formel 1 Europapremiär, en nystart på Formel 1-säsongen. Det innebär stora uppdateringspaket och återigen en stor osäkerhet hur stallet står i relation till varandra. Dags för nästa akt i årets säsong.
5/13/2017 10:27:35 AM

Den hotade Mercedesdominansen
Formel 1 Efter Bahrains GP står det klart att Mercedes dominerande era inom Formel 1 är hotad. Ferrari har konkurrerat ut Mercedes vid två av tre tävlingar på ren fart. Kan Mercedes slå tillbaka?
4/20/2017 4:39:31 PM

Bahrain: rond tre mellan Mercedes och Ferrari
Formel 1 I helgen avgörs Bahrains GP, skådeplatsen för den tredje ronden mellan Mercedes och Ferrari, vem går vinnande ur kampen?
4/13/2017 5:11:00 PM

Tre snabba från Kinas GP
Formel 1 I videon nedan har jag tre slutsatser från Kinas GP.
4/9/2017 5:01:00 PM

All press på Ericsson
Formel 1 Efter en imponerande debut för Antonio Giovinazzi i Australien har Marcus Ericsson all press på sig när Kinas GP avgörs i helgen.
4/6/2017 8:14:00 PM

Stor bildspecial: Vi sätter betyg på årets F1-hjälmar
Formel 1 Mycket av förhandssnacket handlar om utseendet på årets F1-bilar. Inte bara bredden på däcken, hajfenor och vingarnas beskaffenhet, utan också bilarnas design och färgkombinationer. Parallellt för förarna själva sitt eget imagebyggande genom att lansera årets hjälmar i sociala medier. Vi har tittat lite närmare på koncepten. Vad tycker du?
3/9/2017 9:00:00 AM

Ericsson får inte göra misstag 6 juni 2017
Ericsson får inte göra misstag
  
1235